Muschiulet in sos Roquefort
PrinteazaMuschiulet in sos Roquefort din: muschiulet, ceapa, branza, faina, smantana, sare, piper, nucsoara, untura, cascaval.
- 600 g muşchiuleţ
- 1 ceapă roşie
- 250 g brânză Roquefort
- 3 linguri făină
- 100 ml smântână dulce
- sare
- 2 linguriţe piper măcinat
- puţină nucşoară
- 2 linguri untură
- 80 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Muşchiuleţul se curăţă de pieliţă, se spală, se scurge şi se taie fâşii subţiri. Ceapa se taie mărunt, se căleşte în puţină grăsime, după care se adaugă fâşiile de carne, prăjindu-le 2-3 minute.
Se scot apoi din cratiţă şi se păstrează la cald.
Sosul rămas în cratiţă se presară cu făină, se stinge cu smântână dulce, se adaugă brânză Roquefort, se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară. Sosul astfel nezultat se fierbe la foc slab 15 minute, apoi se adaugă fâşiiile de carne.
Se mai lasă întreg preparatul pe foc încă 3-4 minute. Se serveşte presărat cu caşcaval ras şi cu garnitură de orez.
Pofta buna!