Gelatina de vin cu fructe
PrinteazaGelatina de vin cu fructe din: zahar, lamaie, apa, gelatina, fructe, vin rosu, vin alb.
Ingrediente:
- 150 g zahăr bucăţi
- o jumătate lămâie
- 2 pahare apă
- 2 foi gelatină albă
- 2 foi gelatină roşie
- fructe crude (iarna fructe din compot)
- 50 ml vin rosşu
- 50 ml vin alb
Mod de preparare Gelatina de vin cu fructe:
Se fierbe zahărul cu apa şi sucul de lămâie 15 minute. Siropul se ia de pe foc şi se împairte în două.
La o parte se adaugă vinul alb şi cele două foi de gelatină albă dizolvată într-o linguriţă de apă fierbinte, la cealaltă, vinul roşu şi gelatina roşie.
Intr-o formă se toarnă mai întâi siropul roşu, se lasă să se întărească, apoi siropul alb, care se lasă şi el să se întărească, 20-30 minute.
Apoi se desprinde totul de vas cu un cuţit şi, ţinându-l între mâinile calde, se răstoarnă pe o farfurie.
Pofta buna!