Gelatina de vin cu fructe

Printeaza

Gelatina de vin cu fructe din: zahar, lamaie, apa, gelatina, fructe, vin rosu, vin alb.

Ingrediente:

  • 150 g zahăr bucăţi
  • o jumătate lămâie
  • 2 pahare apă
  • 2 foi gelatină albă
  • 2 foi gelatină roşie
  • fructe crude (iarna fructe din compot)
  • 50 ml vin rosşu
  • 50 ml vin alb

 

Mod de preparare Gelatina de vin cu fructe:

Se fierbe zahărul cu apa şi sucul de lămâie 15 minute. Siropul se ia de pe foc şi se împairte în două.

La o parte se adaugă vinul alb şi cele două foi de gelatină albă dizolvată într-o linguriţă de apă fierbinte, la cealaltă, vinul roşu şi gelatina roşie.

Intr-o formă se toarnă mai întâi siropul roşu, se lasă să se întărească, apoi siropul alb, care se lasă şi el să se întărească, 20-30 minute.

Apoi se desprinde totul de vas cu un cuţit şi, ţinându-l între mâinile calde, se răstoarnă pe o farfurie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.