Carne de vita cu sos de hrean
PrinteazaCarne de vita cu sos de hrean din: carne de vita, patrunjel, hrean, smantana, sare, piper.
- 1 kg carne de vită
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper alb
- 500 ml supă de carne
- 200 g hrean ras
- 1 felie de pâine
- 4 linguri smântână
- piper negru
Mod de preparare:
Pătrunjelul se fierbe în 2 litri de apă, se adaugă carnea, piperul alb, puţină sare şi se fierbe timp de 2,5 ore. Se decojeşte felia de pâine şi se zdrobeşte miezul.
Supa de carne se înfierbântă, se adaugă hreanul ras, pâinea şi se fierb împreună la foc slab 15 minute. La sfârşit, se drege cu smântână.
Când este fiartă, carnea se scoate din supă, se taie felii, care se stropesc cu sosul de hrean. Se servesc cu cartofi natur şi salată de sfeclă roşie.
Pofta buna!