Rulada cu ficatei si ciuperci
PrinteazaRulada cu ficatei si ciuperci din: ceapa, ciuperci, oua, cascaval, patrunjel, marar, vin, unt sau ulei, sare, piper.
- 2-3 cepe
- 400 g de ciuperci
- 4 ouă
- 300 g de caşcaval
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar **
- 1 cană de vin roşu
- 2 linguri de unt sau ulei
- sare
- piper
- 1 pachet aluat de foietaj
- 500 g de ficăţei de pasăre
Mod de preparare:
Se curăţă, se taie mărunt ceapa, ciupercile, ficăţeii şi se călesc.
Se iau de pe foc şi se adaugă pătrunjelul şi mărarul tocate, condimentele şi 3 ouă. Se întinde foaia de aluat, se acoperă cu un strat de caşcaval tăiat felii subţiri, peste care se pune compoziţia. Se rulează strâns, se aşază într-o tavă unsă cu unt (sau ulei) şi se fixează marginile cu scobitori.
Se procedează în acest mod cu fiecare foaie, până se termină compoziţia şi aluatul. Se coace la foc potrivit, timp de 40-50 de minute. Când este gata, se scoate tava, se unge cu oul bătut şi se pune vinul. Se mai introduce tava la cuptor încă 10 minute.
Se serveşte rece
Pofta buna!