Salata de fasole ochi negru
PrinteazaSalata de fasole ochi negru din: fasole ochi negru, orez brun, ceapa verde, ardei, telina, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sos de soia, mustar brun, sirop de artar, usturoi.
PENTRU SALATA:
- 1 cutie de 450 de grame de fasole ochi negru, clătită şi scursă
- 2 căni de orez brun fiert
- 2 cepe verzi, feliate
- 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe
- 1 tulpină de ţelină, tăiată cubuleţe
- 2 roşii mici, tăiate cubuleţe
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat fin
PENTRU SOS:
- 4 linguri de suc de lămâie
- 1 lingură de sos de soia
- 1/4 de linguriţă de muştar brun
- 1/4 de finguriţă de sirop de arţar
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
Mod de preparare:
Se combină fasolea, orezul, ceapa verde„grdeiul verde, telina, roşiile şi pătrunjelul într-un bol mare.
Se amestecă sucul de lămăie, sosul de soia, muştarul, siropul de artar şi usturoiul într-un bol mic.
Se toarnă sosul pe salată şi se amestecă ca să se omogenizeze. Se lasă la răcit 1-2 ore, dacă permite timpul.
Pofta buna!