Salata de fasole ochi negru

Printeaza

Salata de fasole ochi negru din: fasole ochi negru, orez brun, ceapa verde, ardei, telina, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sos de soia, mustar brun, sirop de artar, usturoi.

Ingrediente:Salata de fasole ochi negru

PENTRU SALATA:

  • 1 cutie de 450 de grame de fasole ochi negru, clătită şi scursă
  • 2 căni de orez brun fiert
  • 2 cepe verzi, feliate
  • 1 ardei gras verde, tăiat cubuleţe
  • 1 tulpină de ţelină, tăiată cubuleţe
  • 2 roşii mici, tăiate cubuleţe
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat fin

PENTRU SOS:

  • 4 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură de sos de soia
  • 1/4 de linguriţă de muştar brun
  • 1/4 de finguriţă de sirop de arţar
  • 2 căţei de usturoi, mărunţiţi

 

Mod de preparare:

Se combină fasolea, orezul, ceapa verde„grdeiul verde, telina, roşiile şi pătrunjelul într-un bol mare.

Se amestecă sucul de lămăie, sosul de soia, muştarul, siropul de artar şi usturoiul într-un bol mic.

Se toarnă sosul pe salată şi se amestecă ca să se omogenizeze. Se lasă la răcit 1-2 ore, dacă permite timpul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.