Peperonata

Printeaza

Peperonata din: ardei, cartofi, ceapa, ulei, rosii, dovlecei, masline, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Peperonata

  • 2 ardei capia mari (sau doi ardei graşi roşii)
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 450 gr cartofi
  • o ceapă mare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 700 gr roşii curăţate de pieliţă şi tocate cubuleţe
  • 2 dovlecei mici
  • 50 gr măsline negre tocate
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • sare
  • piper negru măcinat
  • pâine cu coaja groasă

 

Mod de preparare:

Tăiaţi ardeii în jumătate, pe lung; îndepărtaţi codiţele, seminţele si membranele.

Tăiaţi jumătăţile de ardei în fâşii de circa 1 cm lăţime. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în cuburi nu prea mari, cu latura de circa 2,5 cm. Tăiaţi ceapa în patru, apoi în opt.

Incălziţi uleiul într-o tigaie şi căliţi ceapa circa 5 minute.

Adăugaţi ardeii, cartofii, roşiile, dovleceii, măslinele şi 4 frunze de busuioc rupte în bucăţi. Puneţi sare şi piper după gust. Amestecaţi bine, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi la foc foarte mic circa 40 minute.

Transferaţi într-un vas pentru servit, ornaţi cu busuioc şi serviţi imediat cu bucăţi de pâine proaspătă, cu coaja groasă.

Peperonata

Peperonata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.