Peperonata
PrinteazaPeperonata din: ardei, cartofi, ceapa, ulei, rosii, dovlecei, masline, busuioc, sare, piper.
- 2 ardei capia mari (sau doi ardei graşi roşii)
- 2 ardei graşi galbeni
- 450 gr cartofi
- o ceapă mare
- 2 linguri ulei de măsline
- 700 gr roşii curăţate de pieliţă şi tocate cubuleţe
- 2 dovlecei mici
- 50 gr măsline negre tocate
- câteva frunze de busuioc proaspăt
- sare
- piper negru măcinat
- pâine cu coaja groasă
Mod de preparare:
Tăiaţi ardeii în jumătate, pe lung; îndepărtaţi codiţele, seminţele si membranele.
Tăiaţi jumătăţile de ardei în fâşii de circa 1 cm lăţime. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în cuburi nu prea mari, cu latura de circa 2,5 cm. Tăiaţi ceapa în patru, apoi în opt.
Incălziţi uleiul într-o tigaie şi căliţi ceapa circa 5 minute.
Adăugaţi ardeii, cartofii, roşiile, dovleceii, măslinele şi 4 frunze de busuioc rupte în bucăţi. Puneţi sare şi piper după gust. Amestecaţi bine, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi la foc foarte mic circa 40 minute.
Transferaţi într-un vas pentru servit, ornaţi cu busuioc şi serviţi imediat cu bucăţi de pâine proaspătă, cu coaja groasă.
Peperonata
Pofta buna!