Salata la conserva
PrinteazaSalata la conserva din: castraveti, ceeapa, gogosari, ardei, otet, sare, dafin, piper.
- 1 kg castraveti
- ceapa
- gogosari
- ardei iute
- otet
- sare
- foi de dafin
- piper
Mod de preparare:
Se aleg castraveţi tineri (1 kg) şi se taie în feliuţe subţiri (necurăţaţi de coajă), ceapa (trei bucăţi) se taie peştişori, gogoşarii (patru) se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie felii, ardeiul iute se toacă foarte mărunt.
Se aşează toate legumele într-un vas şi se amestecă bine. La un litru oţet de 9° se adaugă două pahare apă, 30 g sare, foi de dafin şi boabe de piper. Se aşează lichidul pe foc şi, când clocoteşte, se toarnă în vas peste legume.
Se acoperă cu un capac şi se lasă 10-15 minute ca să se răcorească. Se strecoară apoi oţetul, se aşează din nou pe foc şi când clocoteşte, se opăresc încă o dată legumele.
După ce s-a răcit, se aşează în borcane mici, apăsându-le bine cu lingura, după care oţetul se fierbe din nou, pentru a treia oară şi se toarnă clocotit în borcane.
Se închid cu folie adezivă, se înfîăşoară în pături şi se lasă până se răcesc.