Gogosi cu sos de capsune

Printeaza

O reteta de gogosi cu sos de capsune, faina, praf de copt, sare, coaja de lamaie, rosie, scortisoara servite cu o salata de capsune si rodie.

Ingrediente:Gogosi cu sos de capsune

  • 550 g făină
  • o linguriţă de praf de copt
  • 375 ml apă
  • un sfert de linguriţă de sare
  • 60 g zahăr tos
  • coaja de la o jumătate de lămîie
  • două gălbenuşuri
  • o rodie
  • sos de căpşune
  • zahăr pudră
  • scorţişoară
  • 400 g căpşune
  • frişcă
  • ulei

 

Mod de preparare:

Apa se pune la fiert într-o oală şi, cînd începe să clocotească, se adaugă sarea, zahărul tos şi se fierbe două minute. Se ia de pe foc, se adaugă făina şi praful de copt, se amestecă bine cu o lingură, ca să nu se formeze cocoloaşe, şi se lasă să se răcească puţin.

Se adaugă gălbenuşurile, coaja de lămîie, se mixează şi se pune compoziţia într-o seringă pen­tru decorat torturile. Se încinge ulei într-o cratiţă, se toarnă compoziţie puţin cîte puţin, cît să rezulte nişte bastonaşe lunguieţe şi mai groase.

Se prăjesc la foc potrivit pînă capătă o culoare aurie, se scot cu o paletă şi se presară zahăr pudră amestecat cu scorţişoară. Se stropesc cu sosul de căpşune şi se servesc imediat.

Se servesc ca atare, cu o salată din căpşune şi rodie sau cu frişcă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.