Budinca de sparanghel
PrinteazaBudinca de sparanghel din: sparanghel, oua, faina, smantana, unt, sunca, praf de copt, pesmet.
- 500 g sparanghel
- 4 ouă
- o ceaşcă de smântână dulce
- 2 linguri făină
- 2 linguri unt proaspăt, topit
- 250 g şuncă
- un praf de copt
- unt şi pesmet pentru tapetat forma
Mod de preparare:
Sparanghelul, curăţat, spălat şi tăiat în felii cam de doi centimetri, se fierbe în apă clocotindă cu sare.
Ouăle întregi se sparg într-un castron, se adaugă smântână, untul topit, făina, praful de copt, puţină sare şi se amestecă bine.
Se adaugă sparanghelul fiert şi şunca tăiată mărunt. Intr-o formă de budincă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet se toarnă compoziţia şi se lasă la cuptor, la foc încet, să se coacă.
Pofta buna!