Budinca de sparanghel

Printeaza

Budinca de sparanghel din: sparanghel, oua, faina, smantana, unt, sunca, praf de copt, pesmet.

Ingrediente:Budinca de sparanghel

  • 500 g sparanghel
  • 4 ouă
  • o ceaşcă de smântână dulce
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri unt proaspăt, topit
  • 250 g şuncă
  • un praf de copt
  • unt şi pesmet pentru tapetat forma

 

Mod de preparare:

Sparanghelul, curăţat, spălat şi tăiat în felii cam de doi centimetri, se fierbe în apă clocotindă cu sare.

Ouăle întregi se sparg într-un castron, se adaugă smântână, untul topit, făina, praful de copt, puţină sare şi se amestecă bine.

Se adaugă sparanghelul fiert şi şunca tăiată mărunt. Intr-o formă de budincă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet se toarnă compoziţia şi se lasă la cuptor, la foc încet, să se coacă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.