Budinca de creier de vitel

Printeaza

Budinca de creier de vitel din: creier, unt, franzela, oua, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de creier de vitel

  • un creier de viţel
  • o franzelă
  • 75 g unt
  • 4 ouă
  • 4 linguri parmezan ras
  • 2 linguri unt şi 2 pesmet pentru uns şi tapetat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Creierul se curăţă de pieliţe, se spală bine, se lasă să se scurgă şi, crud, se trece printr-o sită inoxidabilă. Franzela se înmoaie în lapte şi se trece şi ea prin sită.

Intr-un castron, untul se freacă spumă şi se adaugă, pe rând, amestecând mereu cu o lingură de lemn, până la totala omogenizare, gălbenuşurile (unul câte unul), creierul, franzela, parmezanul şi albuşurile bătute spumă tare.

Compoziţia respectivă se toarnă într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi se pune să fiarbă la bain-marie timp de 45 minute.

Se serveşte cu parmezan ras şi sos olandez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.