Budinca de creier de vitel
PrinteazaBudinca de creier de vitel din: creier, unt, franzela, oua, parmezan, sare, piper.
- un creier de viţel
- o franzelă
- 75 g unt
- 4 ouă
- 4 linguri parmezan ras
- 2 linguri unt şi 2 pesmet pentru uns şi tapetat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Creierul se curăţă de pieliţe, se spală bine, se lasă să se scurgă şi, crud, se trece printr-o sită inoxidabilă. Franzela se înmoaie în lapte şi se trece şi ea prin sită.
Intr-un castron, untul se freacă spumă şi se adaugă, pe rând, amestecând mereu cu o lingură de lemn, până la totala omogenizare, gălbenuşurile (unul câte unul), creierul, franzela, parmezanul şi albuşurile bătute spumă tare.
Compoziţia respectivă se toarnă într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi se pune să fiarbă la bain-marie timp de 45 minute.
Se serveşte cu parmezan ras şi sos olandez.
Pofta buna!