Pasare cu mazare verde
PrinteazaPasare cu mazare verde din: carne de pasare, mazare verde, bulion, ceapa, ulei, marar, sare.
- 1 kg carne de pasăre
- 1 kg mazăre verde (boabe)
- 2 linguri bulion
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei (sau unt)
- 1 legătură mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Carnea se curăţă, se spală şi se taie în bucăţele mai mici. Ceapa se taie mărunt şi se pune la prăjit întro tigaie cu ulei şi o lingură de apă (sau supă). Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă carnea, mazărea aleasă şi spălată, apoi se sărează şi se completează cu 1 cană apă sau supă.
Se amestecă bine şi se pune la fiert la foc moderat.
Când carnea şi mazărea au fiert, se adaugă bulionul şi se mai dă în fiert 5 minute. In final se adaugă mărarul tocat şi mâncarea poate fi servită caldă.
Pofta buna!