Reteta zilei: Pachetele de vinete umplute cu mozzarella
PrinteazaPachetele de vinete umplute cu mozzarella din: vinete, mozzarella, rosii, busuioc, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, pasta de tomate, suc de lamaie, nuci de pin.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 225g mozzarella
- 2 roșii
- 16 frunze proaspete de busuioc
- 2 linguri de ulei măsline
- sare și piper negru măcinat
Ingrediente pentru sos:
- 4 linguri ulei de masline
- 1 linguriță oțet balsamic
- 1 lingura de pasta de tomate
- 1 lingura de suc de lamaie
- Ingrediente pentru garnitura:
- nuci de pin si busuioc
Mod de preparare:
Taiati capetele la vinete si taiati felii subtiri, pe lungime, trebuie sa obtineti 16 felii.
Aduceti o cratita cu apă sărată la fierbere si opariti feliile de vinete timp de aproximativ 2 minute.
Se scurg, apoi se usucă pe hârtie de bucătărie.
Se taie branza mozzarela în opt felii. Se taie fiecare rosie în opt felii.
Se pun două felii de vinete pe o foaie de copt într-o cruce.
Se aseaza o felie de roșii în centru, asezonati, apoi se adaugă o frunză de busuioc, urmată de o felie de mozzarella, o frunză de busuioc, o felie de roșii și asezonati din nou.
Impaturiti.
Se repetă cu restul ingredientelor. Trebuie sa obtineti 8 pachetele. Pastrati deoparte timp de aproximativ 20 de minute.
Se incalzeste gratarul. Pentru sos, amestecati toate ingredientele impreuna si asezonati.
Ungeti pachetele de vinete cu ulei si rumeniti timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Se servesc, cu sos, garnisite cu nuci de pin si busuioc.
Pachetele de vinete umplute cu mozzarella
Pofta buna!