Legume la Tigaie cu Năut din: naut, spanac, rosii, usturoi, chili, ulei, oregano, sare, piper. Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple, sănătoase și pline de savoare, legumele la tigaie cu năut reprezintă alegerea perfectă. Această combinație de ingrediente proaspete și condimente aromate transformă un amestec umil de legume și năut într-o masă delicioasă și […]
Reteta zilei: Pachetele de vinete umplute cu mozzarella
PrinteazaPachetele de vinete umplute cu mozzarella din: vinete, mozzarella, rosii, busuioc, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, pasta de tomate, suc de lamaie, nuci de pin.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 225g mozzarella
- 2 roșii
- 16 frunze proaspete de busuioc
- 2 linguri de ulei măsline
- sare și piper negru măcinat
pentru sos:
- 4 linguri ulei de masline
- 1 linguriță oțet balsamic
- 1 lingura de pasta de tomate
- 1 lingura de suc de lamaie
- Ingrediente pentru garnitura:
- nuci de pin si busuioc
Mod de preparare:
Taiati capetele la vinete si taiati felii subtiri, pe lungime, trebuie sa obtineti 16 felii.
Aduceti o cratita cu apă sărată la fierbere si opariti feliile de vinete timp de aproximativ 2 minute.
scurg, apoi se usucă pe hârtie de bucătărie.
taie branza mozzarela în opt felii. Se taie fiecare rosie în opt felii.
pun două felii de vinete pe o foaie de copt într-o cruce.
aseaza o felie de roșii în centru, asezonati, apoi se adaugă o frunză de busuioc, urmată de o felie de mozzarella, o frunză de busuioc, o felie de roșii și asezonati din nou.
Impaturiti.
repetă cu restul ingredientelor. Trebuie sa obtineti 8 pachetele. Pastrati deoparte timp de aproximativ 20 de minute.
incalzeste gratarul. Pentru sos, amestecati toate ingredientele impreuna si asezonati.
Ungeti pachetele de vinete cu ulei si rumeniti timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
servesc, cu sos, garnisite cu nuci de pin si busuioc.
Pachetele de vinete umplute cu mozzarella
Pofta buna!