Dovlecei – chiftele

Printeaza

Dovlecei – chiftele din: dovlecei, ou, ulei, faina, verdeata, piper, sare.

Ingrediente:

  • 3-4 dovlecei
  • 1 ou crud
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri făină
  • 1-2 legături verdeaţă (mărar şi/sau pătrunjel)
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Dovlecei – chiftele:

Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi seminţe (dacă esje cazul) şi se fierb (jumătăţi) în apă cu sare.

Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert şi se ţin la scurs cel puţin 1/2 oră.

Când nu mai lasă apă, dovleceii se toacă şi se amestecă cu oul, făina, piperul, verdeaţa tocată şi sarea.

După ce compoziţia se amestecă bine, se poate trece la făcutul chiftelelor.

Cu o lingură se ia din compoziţie şi se pune într-o tigaie cu ulei fierbinte.

Se prăjeşte pe ambele părţi şi se scoate pe un platou, apoi se presară cu sare.

Se servesc calde, sau chiar reci, cu salată verde sau de crudităţi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.