Dovlecei – chiftele
PrinteazaDovlecei – chiftele din: dovlecei, ou, ulei, faina, verdeata, piper, sare.
Ingrediente:
- 3-4 dovlecei
- 1 ou crud
- 2 linguri ulei
- 2 linguri făină
- 1-2 legături verdeaţă (mărar şi/sau pătrunjel)
- piper
- sare
Mod de preparare Dovlecei – chiftele:
Dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi seminţe (dacă esje cazul) şi se fierb (jumătăţi) în apă cu sare.
Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert şi se ţin la scurs cel puţin 1/2 oră.
Când nu mai lasă apă, dovleceii se toacă şi se amestecă cu oul, făina, piperul, verdeaţa tocată şi sarea.
După ce compoziţia se amestecă bine, se poate trece la făcutul chiftelelor.
Cu o lingură se ia din compoziţie şi se pune într-o tigaie cu ulei fierbinte.
Se prăjeşte pe ambele părţi şi se scoate pe un platou, apoi se presară cu sare.
Se servesc calde, sau chiar reci, cu salată verde sau de crudităţi.
Pofta buna!