Ciulama de dovlecei cu branza
PrinteazaCiulama de dovlecei cu branza din: dovlecei, faina, ulei, lapte, branza, sare.
Ingrediente:
- 6-8 dovlecei
- 1 lingură făină
- 1 lingură ulei (unt)
- 1 cană lapte dulce
- 2 linguri brânză rasă
- sare
Mod de preparare Ciulama de dovlecei cu branza:
Dovleceii se spală şi se curăţă de coajă, apoi sunt tăiaţi în cubuleţe mici. Dacă sunt mai maturi, se elimină şi miezul cu sâmburii.
Se opăresc apoi (5-10 minute) într-o oală cu apă clocotită în care a fost pusă sare.
Când se moaie (dar nu de tot), dovleceii se scurg de apă.
Separat, se pregăteşte un sos alb: într-o cratită, în care a fost pus uleiul (untul) se adaugă făina şi se amestecă încontinuu pentru a nu se face cocoloaşe. Când făina s-a îngălbenit, se stinge cu laptele.
In sosul alb de consistenţa smântânii, obţinut astfel, se pun dovleceii fierţi şi brânza rasă.
Totul se dă la cuptor încă 5-10 minute, la foc potrivit. Mâncarea se serveşte caldă, eventual cu mămăligă.
Pofta buna!