Ciulama de dovlecei cu branza

Printeaza

Ciulama de dovlecei cu branza din: dovlecei, faina, ulei, lapte, branza, sare.

Ingrediente:

  • 6-8 dovlecei
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură ulei (unt)
  • 1 cană lapte dulce
  • 2 linguri brânză rasă
  • sare

 

Mod de preparare Ciulama de dovlecei cu branza:

Dovleceii se spală şi se curăţă de coajă, apoi sunt tăiaţi în cubuleţe mici. Dacă sunt mai maturi, se elimină şi miezul cu sâmburii.

Se opăresc apoi (5-10 minute) într-o oală  cu apă clocotită în care a fost pusă sare.

Când se moaie (dar nu de tot), dovleceii se scurg de apă.

Separat, se pregăteşte un sos alb: într-o cratită, în care a fost pus uleiul (untul) se adaugă făina şi se amestecă încontinuu pentru a nu se face cocoloaşe. Când făina s-a îngălbenit, se stinge cu laptele.

In sosul alb de consistenţa smântânii, obţinut astfel, se pun dovleceii fierţi şi brânza rasă.

Totul se dă la cuptor încă 5-10 minute, la foc potrivit. Mâncarea se serveşte caldă, eventual cu mămăligă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.