Muschiulet marinat

Printeaza

Muschiulet marinat din: sare, zahar, otet, muschiulet de porc, paprika, piper, salvie, cimbru, usturoi, ulei.

Ingrediente:

  • 3 1/2 căni apă
  • 1/4 cană sare
  • 1/4 cană zahăr
  • 1/4 cană oţet din vin
  • 1 cană cuburi de gheaţă
  • 3 muşchiuleţi de porc mai mari
  • 2 linguri paprika
  • 2 linguriţe zahăr
  • 1 linguriţă piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă salvie
  • 1 linguriţă cimbru proaspăt, tocat
  • 2 căţei de usturoi, bine zdrobiţi
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 2 linguriţe oţet din vin

 

Mod de preparare:

Combinaţi primele 4 ingrediente într-un castron mare, amestecând bjine, până se dizolvă sarea şi zahărul. Adăugaţi carnea şi gheaţa, acoperiţi castronul.

Lăsaţi 3 ore în frigider, amestecând de 2-3 ori.

Intre timp, amestecaţi următoarele 6 ingrediente (de la paprika, pâna la usturoi).

Pregătiţi jarul. Scoateţi carnea din marinată şi uscaţi-o bine cu un pprosop de bucătărie. Ungeţi muşchiuleţii cu ulei pe toate părţile, aapoi frecaţi-i bine cu amestecul de paprika.

Ungeţi gratarul şi puneţi carnea. Frigeţi-o 12-15 min, întorcând bucăţile să se rumenească pe toate părţile.

Luaţi muşchiuleţii de pe grătar, puneţi-i pe o tavă şi acoperiţi-i imediat cu folie de aluminiu.

Lăsaţi-i să stea 5 minute. Stropiţi cu câteva picături de oţet şi serviţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.