Muschiulet marinat
PrinteazaMuschiulet marinat din: sare, zahar, otet, muschiulet de porc, paprika, piper, salvie, cimbru, usturoi, ulei.
Ingrediente:
- 3 1/2 căni apă
- 1/4 cană sare
- 1/4 cană zahăr
- 1/4 cană oţet din vin
- 1 cană cuburi de gheaţă
- 3 muşchiuleţi de porc mai mari
- 2 linguri paprika
- 2 linguriţe zahăr
- 1 linguriţă piper proaspăt măcinat
- 1 linguriţă salvie
- 1 linguriţă cimbru proaspăt, tocat
- 2 căţei de usturoi, bine zdrobiţi
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 2 linguriţe oţet din vin
Mod de preparare:
Combinaţi primele 4 ingrediente într-un castron mare, amestecând bjine, până se dizolvă sarea şi zahărul. Adăugaţi carnea şi gheaţa, acoperiţi castronul.
Lăsaţi 3 ore în frigider, amestecând de 2-3 ori.
Intre timp, amestecaţi următoarele 6 ingrediente (de la paprika, pâna la usturoi).
Pregătiţi jarul. Scoateţi carnea din marinată şi uscaţi-o bine cu un pprosop de bucătărie. Ungeţi muşchiuleţii cu ulei pe toate părţile, aapoi frecaţi-i bine cu amestecul de paprika.
Ungeţi gratarul şi puneţi carnea. Frigeţi-o 12-15 min, întorcând bucăţile să se rumenească pe toate părţile.
Luaţi muşchiuleţii de pe grătar, puneţi-i pe o tavă şi acoperiţi-i imediat cu folie de aluminiu.
Lăsaţi-i să stea 5 minute. Stropiţi cu câteva picături de oţet şi serviţi.
Pofta buna!