Gem de macese (delicios)
PrinteazaGem de macese din: macese, whisky, zahar, gelifiant.
- 1000 g măceşe coapte
- 4 cl whisky
- 500 g zahăr
- gelifiant
Mod de preparare:
Fructele coapte se spală şi, cu un cuţit, li se taie vârfurile ascuţite. Se toarnă într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se fierb până se înmoaie.
Se toacă în maşina de tocat, cu discul pentru fructe, sau se trec prin maşina de făcut piure, pentru a se separa sâmburii şi perişorii.
Cel mai bine se îndepărtează perişorii cu cuţitul sau cu lingura.
Pulpa astfel obţinută se cântăreşte şi se amestecă în proporţie de 1:1 cu zahăr gelifiant, se respectă timpul de fierbere şi, înainte de turnarea în borcane, se adaugă whisky.
Se toarnă rapid în borcane, care se întorc şi se lasă circa 5 minute.
Pofta buna!