Supa de coada de vita – Sop Ekor lembu

Printeaza

O retete de supa de coada de vaca cu telina, ceapa verde, morcov, cartofi, hasme, seminte de coriandru, usturoi, ghimbir, chili, betisor de scortisoara si seminte de chiminon.

preparat specific malaezianSupa de coada de vita - Sop Ekor lembu

Ingrediente:

  • 30 g ţelină
  • 5 g ceapă verde
  • 30 g morcov tăiat în bucăţi mări
  • 30 g cartofi tăiaţi în cuburi
  • 5 g haşme prăjite
  • o linguriţă de seminţe de coriandru
  • 4 cartofi descojiţi şi tăiaţi în sferturi
  • sare
  • 600 g coadă de vacă (tăiată de-a lungul carti­lajului, dar nu tocată)
  • o ceapă tăiată ineluşe
  • 30 g usturoi feliat
  • 30 g felii de ghimbir
  • doi litri de apă
  • 30 g chili
  • un beţişor de scorţişoară
  • o jumătate de linguriţă de seminţe de chimion

 

Mod de preparare:

Mai întâi se pregăteşte coada de vacă, tăindu-se în bucăţi. Se pune într-o oală împreună cu ceapa, beţişorul de scorţişoară, seminţele de coriandru şi de chimion, ghimbirul, haşmele şi usturoiul.

Se toarnă apa, chilii şi se lasă să fiarbă. Se îndepărtează spuma ce se formează la suprafaţă şi se mai reduce flacăra. Se lasă să clocotească la foc mic, până când bucăţile de carne se înmoaie, dar nu cad de pe os.

Supa_de_coada_de_vaca

Se adaugă cartofii, morcovii, ţelina, sarea şi se mai lasă să clocotească. Când s-au înmuiat toate ingredientele, se scoate carnea şi se dezosează.

Se aşază bucăţile de carne în boluri, se toarnă supa şi se decorează cu ceapă verde.

Supa de coada de vita

Supa_de_coada_de_vaca2

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.