Supa de coada de vita – Sop Ekor lembu
PrinteazaO retete de supa de coada de vaca cu telina, ceapa verde, morcov, cartofi, hasme, seminte de coriandru, usturoi, ghimbir, chili, betisor de scortisoara si seminte de chiminon.
Ingrediente:
- 30 g ţelină
- 5 g ceapă verde
- 30 g morcov tăiat în bucăţi mări
- 30 g cartofi tăiaţi în cuburi
- 5 g haşme prăjite
- o linguriţă de seminţe de coriandru
- 4 cartofi descojiţi şi tăiaţi în sferturi
- sare
- 600 g coadă de vacă (tăiată de-a lungul cartilajului, dar nu tocată)
- o ceapă tăiată ineluşe
- 30 g usturoi feliat
- 30 g felii de ghimbir
- doi litri de apă
- 30 g chili
- un beţişor de scorţişoară
- o jumătate de linguriţă de seminţe de chimion
Mod de preparare:
Mai întâi se pregăteşte coada de vacă, tăindu-se în bucăţi. Se pune într-o oală împreună cu ceapa, beţişorul de scorţişoară, seminţele de coriandru şi de chimion, ghimbirul, haşmele şi usturoiul.
Se toarnă apa, chilii şi se lasă să fiarbă. Se îndepărtează spuma ce se formează la suprafaţă şi se mai reduce flacăra. Se lasă să clocotească la foc mic, până când bucăţile de carne se înmoaie, dar nu cad de pe os.
Se adaugă cartofii, morcovii, ţelina, sarea şi se mai lasă să clocotească. Când s-au înmuiat toate ingredientele, se scoate carnea şi se dezosează.
Se aşază bucăţile de carne în boluri, se toarnă supa şi se decorează cu ceapă verde.
Supa de coada de vita
Poftă bună!