Aripioare cu legume
Printeaza
O reteta de aripioare de pui cu legume, conopida, ceapa, varza alba, morcovi, telina, ardei gras, rosii, smantana, faina si patrunjel.
Ingrediente:
- 1/2 kg aripi de pui (sau 1-2 aripi de curcan)
- 2 cepe
- 200 g conopidă
- 300 g varză albă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 2 ardei graşi
- 4 roşii
- 2 linguri făină
- 400 g smântână
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli şi cureţi bine aripile, le prăjeşti în ulei, apoi le scoţi pe o farfurie. Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa, varza, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi ardeii, desfaci conopida în bucheţele şi le căleşti pe toate în uleiul în care ai rumenit carnea.
Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai mărunt şi le adaugi peste legume, după ce au fiert toate. Amesteci smântână cu 2 linguri de apă şi cu făina şi o torni peste legume.
Pui şi aripile prăjite, potriveşti de sare şi piper şi mai laşi pe foc mic 20 de minute.
Pofta buna!