Aripioare cu legume

Printeaza

 

O reteta de aripioare de pui cu legume, conopida, ceapa, varza alba, morcovi, telina, ardei gras, rosii, smantana, faina si patrunjel.Aripioare cu legume

Ingrediente:

  • 1/2 kg aripi de pui (sau 1-2 aripi de curcan)
  • 2 cepe
  • 200 g conopidă
  • 300 g varză albă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăci­nă pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 2 ardei graşi
  • 4 roşii
  • 2 linguri făină
  • 400 g smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi bine aripile, le prăjeşti în ulei, apoi le scoţi pe o farfurie. Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa, varza, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi ardeii, desfaci conopida în bucheţele şi le căleşti pe toate în uleiul în care ai rumenit carnea.

Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai mărunt şi le adaugi peste legume, după ce au fiert toate. Amesteci smântână cu 2 linguri de apă şi cu făina şi o torni peste legume.

Pui şi aripile prăjite, potriveşti de sare şi piper şi mai laşi pe foc mic 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.