Ciorba de ciocanele de porc

Printeaza

Ciorba de ciocanele de porc din: picioare de porc, limba, cozi, urechi, ceapa, morcovi, telina, telina, orez, leustean, patrunjel, varza, sare.

Ingrediente:Ciorba de ciocanele de porc

  • 4 picioare de porc tânăr
  • 1-2 bucăţi limbă
  • 3-4 cozi
  • 2 urechi
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 felină
  • 3-4 tije de ţelină cu frunze
  • 1 ceaşcă de orez
  • leuştean şi pătrunjel tocate
  • 1/2 l zeamă de varză
  • 1 linguriţă cu sare

 

Mod de preparare:

Răzuiţi cu lama ascuţită a unui cuţit picioarele, cozile şi urechile, aşezaţi-le îrntregi într-un lighean mare. Turnaţi peste came apă clocotită în care aţi pus 21 linguri pline cu sare. Acoperiţi vasul pentru 1/2 oră.

Scoateţi carnea din apă, tăiaţi bucăţi potrivit de mari, treceţi-le într-o oală mare şii acoperiţi cu apă rece. Puneţi oala pe foc mic şi lăsaţi să dea 2-3 clocote. Aruncaţi apa, spălaţi vasul şi carnea. Umpleţi oala cu altă apă rece, lăsaţi să fiarbă dlescoperit 1/2 oră. Spumuiţi supa ca să rămână limpede. Fierbeţi separat limba dle porc 1/2 oră.

Curăţaţi ceapa, morcovii şi ţelina, spălaţi pe rând şi tăiaţi-le julien. Puneţi leegumele la fiert cu ciocănelele pentru 3/4 oră.

Adăugaţi în oala cu supă: orezul fiert separat, sare, zeamă de varză, fiartă şi sjpumuită, limba curăţată de pieliţa tare şi tăiată felii potrivit de mari. Clocotiţi 1 min. Adăugaţi frunze de ţelină şi de pătrunjel tocate împreună.

Serviţi ciorba foarte caldă, cu pâine de casă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.