Ciorba de ciocanele de porc
PrinteazaCiorba de ciocanele de porc din: picioare de porc, limba, cozi, urechi, ceapa, morcovi, telina, telina, orez, leustean, patrunjel, varza, sare.
- 4 picioare de porc tânăr
- 1-2 bucăţi limbă
- 3-4 cozi
- 2 urechi
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 felină
- 3-4 tije de ţelină cu frunze
- 1 ceaşcă de orez
- leuştean şi pătrunjel tocate
- 1/2 l zeamă de varză
- 1 linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Răzuiţi cu lama ascuţită a unui cuţit picioarele, cozile şi urechile, aşezaţi-le îrntregi într-un lighean mare. Turnaţi peste came apă clocotită în care aţi pus 21 linguri pline cu sare. Acoperiţi vasul pentru 1/2 oră.
Scoateţi carnea din apă, tăiaţi bucăţi potrivit de mari, treceţi-le într-o oală mare şii acoperiţi cu apă rece. Puneţi oala pe foc mic şi lăsaţi să dea 2-3 clocote. Aruncaţi apa, spălaţi vasul şi carnea. Umpleţi oala cu altă apă rece, lăsaţi să fiarbă dlescoperit 1/2 oră. Spumuiţi supa ca să rămână limpede. Fierbeţi separat limba dle porc 1/2 oră.
Curăţaţi ceapa, morcovii şi ţelina, spălaţi pe rând şi tăiaţi-le julien. Puneţi leegumele la fiert cu ciocănelele pentru 3/4 oră.
Adăugaţi în oala cu supă: orezul fiert separat, sare, zeamă de varză, fiartă şi sjpumuită, limba curăţată de pieliţa tare şi tăiată felii potrivit de mari. Clocotiţi 1 min. Adăugaţi frunze de ţelină şi de pătrunjel tocate împreună.
Serviţi ciorba foarte caldă, cu pâine de casă.
Pofta buna!