Clatite picante umplute cu hribi
PrinteazaClatite picante umplute cu hribi din: hribi, zahar, sare, ceapa, usturoi, bulion, ulei, ou, sare, piper, menta.
Umplutura:
- 300-400g hribi proaspeţi sau 200 g hribi uscaţi
- 2 linguri cu zahăr
- 1 lingură cu sare
- 1 ceapă mare
- 5-6 căţei de usturoi
- 2 linguri cu bulion de roşii
- 3-4 linguri cu ulei
- 1 ou
- sare
- piper măcina
- mentă
Mod de preparare:
Faceţi clătite după metoda clasică: spălaţi ouăle, le spargeţi în castron adânc, adăugaţi 3-4 linguri cu vârf de faină, amestecaţi, subţiaţi cu apă minerală sau lapte. Adăugaţi alte 4-5 linguri de făină, omogenizaţi amestecul, săraţi uşor, subţiaţi cu restul de lichid. Procedaţi astfel ca aluatul să nu facă cocoloaşe.
Prăjiţi clătitele în tigaie unsă cu puţin ulei, treceţi-le pe platou.
Curăţaţi hribii, spălaţi-i în mai multe ape, aruncaţi partea codiţei care a stat în pământ şi puneţi-i la fiert în apă cu sare şi zahăr. După 1/4 oră scurgeţi hribii şi-i tocaţi felii subţiri (cu codiţe cu tot).
Căliţi ceapa tocată, usturoiul şi hribii cu 2 linguri de ulei pentru 5-6 min, stingeţi cu bulion de roşii, amestecaţi, răciţi 1/4 oră apoi adăugaţi oul, sare, piper măcinat şi 4-6 frunze de mentă sau busuioc. (Dacă folosiţi hribi uscaţi, îi lăsaţi în apă caldă 3-4 ore înainte de folosire).
Omogenizaţi amestecul, umpleţi clătitele, aşezaţi în rânduri strânse în formă unsă cu ulei. Puneţi forma pentru 1/2 oră în cuptorul cald.
Serviţi mâncarea caldă cu vin alb.
Pofta buna!