Clatite picante umplute cu hribi

Printeaza

Clatite picante umplute cu hribi din: hribi, zahar, sare, ceapa, usturoi, bulion, ulei, ou, sare, piper, menta.

Ingrediente:Clatite picante umplute cu hribi

Umplutura:

  • 300-400g hribi proaspeţi sau 200 g hribi uscaţi
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 lingură cu sare
  • 1 ceapă mare
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu bulion de roşii
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper măcina
  • mentă

 

Mod de preparare:

Faceţi clătite după metoda clasică: spălaţi ouăle, le spargeţi în castron adânc, adăugaţi 3-4 linguri cu vârf de faină, amestecaţi, subţiaţi cu apă minerală sau lapte. Adăugaţi alte 4-5 linguri de făină, omogenizaţi amestecul, săraţi uşor, subţiaţi cu restul de lichid. Procedaţi astfel ca aluatul să nu facă cocoloaşe.

Prăjiţi clătitele în tigaie unsă cu puţin ulei, treceţi-le pe platou.

Curăţaţi hribii, spălaţi-i în mai multe ape, aruncaţi partea codiţei care a stat în pământ şi puneţi-i la fiert în apă cu sare şi zahăr. După 1/4 oră scurgeţi hribii şi-i tocaţi felii subţiri (cu codiţe cu tot).

Căliţi ceapa tocată, usturoiul şi hribii cu 2 linguri de ulei pentru 5-6 min, stingeţi cu bulion de roşii, amestecaţi, răciţi 1/4 oră apoi adăugaţi oul, sare, piper măcinat şi 4-6 frunze de mentă sau busuioc. (Dacă folosiţi hribi uscaţi, îi lăsaţi în apă caldă 3-4 ore înainte de folosire).

Omogenizaţi amestecul, umpleţi clătitele, aşezaţi în rânduri strânse în formă unsă cu ulei. Puneţi forma pentru 1/2 oră în cuptorul cald.

Serviţi mâncarea caldă cu vin alb.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.