Clatite picante umplute cu resturi de friptura si ficat
PrinteazaClatite picante umplute cu resturi de friptura si ficat din: clatite, friptura rece, ficatei de pasare sau de vita, ceapa, ulei, verdeata, ou, piper.
- 14-16 clătite
- 200 g friptură rece
- 200 g ficăţei de pasăre sau de vită
- 2 cepe
- 1 ceaşcă de ulei
- verdeaţă tocată
- 1 ou
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi clătitele după reţeta cunoscută. Folosiţi apă minerală sau sifon pentru ca aluatul să nu se prindă de tigaie. După ce le-aţi rumenit uşor în ulei, strângeţi clătitele pe platou.
Tocaţi mărunt carnea (folosiţi resturile care au rămas de la o masă mai bogată) şt amestecaţi cu ficăţeii fierţi şi tocaţi felii. Peste acest amestec puneţi ceapa tocată şi 2 linguri cu ulei şi căliţi cu vasul acoperit 5-6 min.
Răciţi amestecul 1/4 oră, amestecaţi cu oul crud, verdeaţa tocată, sare şi piper măcinat. Frământaţi amestecul cu mâna umedă, apoi umpleţi clătitele, rulaţi şi aşezaţi-le în rânduri strânse în formă de sticlă termorezistentă, în care aţi turnat uleiul rămas.
Puneţi forma în cuptorul fierbinte pentru 1/2 oră.
Serviţi mâncarea lângă o salată de sezon şi vin alb.
Pofta buna!