Clatite picante umplute cu resturi de friptura si ficat

Printeaza

Clatite picante umplute cu resturi de friptura si ficat din: clatite, friptura rece, ficatei de pasare sau de vita, ceapa, ulei, verdeata, ou, piper.

Ingrediente:Clatite picante umplute cu resturi de friptura si ficat

  • 14-16 clătite
  • 200 g friptură rece
  • 200 g ficăţei de pasăre sau de vită
  • 2 cepe
  • 1 ceaşcă de ulei
  • verdeaţă tocată
  • 1 ou
  • piper

 

Mod de preparare:

Pregătiţi clătitele după reţeta cunoscută. Folosiţi apă minerală sau sifon pentru ca aluatul să nu se prindă de tigaie. După ce le-aţi rumenit uşor în ulei, strângeţi clătitele pe platou.

Tocaţi mărunt carnea (folosiţi resturile care au rămas de la o masă mai bogată) şt amestecaţi cu ficăţeii fierţi şi tocaţi felii. Peste acest amestec puneţi ceapa tocată şi 2 linguri cu ulei şi căliţi cu vasul acoperit 5-6 min.

Răciţi amestecul 1/4 oră, amestecaţi cu oul crud, verdeaţa tocată, sare şi piper măcinat. Frământaţi amestecul cu mâna umedă, apoi umpleţi clătitele, rulaţi şi aşezaţi-le în rânduri strânse în formă de sticlă termorezistentă, în care aţi turnat uleiul rămas.

Puneţi forma în cuptorul fierbinte pentru 1/2 oră.

Serviţi mâncarea lângă o salată de sezon şi vin alb.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.