Spuma de fasole boabe

Printeaza

Spuma de fasole boabe din: fasole alba, ulei, ceapa, gogosar murat, pastarnac, morcov, masline, sare, piper.

Ingrediente:Spuma de fasole boabe

  • 1/4 kg fasole albă
  • 4 linguri cu ulei
  • 1 ceapă
  • 1 gogoşar murat
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 10 măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi fasolea, o acoperiţi cu apă rece, daţi în câteva clocote şi aruncaţi apa; uimpleţi oala cu 1 litru apă fierbinte. Fierbeţi cu 1 morcov şi 1 păstâmac până când see desface bobul.

O lăsaţi să se răcească 1/2 oră, treceţi prin sită, săraţi pasta obţinută şi ccondimentaţi.

Spălaţi ceapa, treceţi-o pe râzătoare, stoarceţi-o de zeamă sau scurgeţi-o în sită. Fcolosiţi doar zeama ca şi condiment. Omogenizaţi. Adăugaţi ulei turnat câte puţin, anmestecând cu o lingură de lemn până încorporaţi totul şi arată ca o spumă.

Aşezaţi pe un platou omăt cu felii de gogoşar murat, decoraţi cu jumătăţi de maăsline şi lăsaţi la rece. Dacă nu este destul de picantă, adăugaţi în fasole şi piper mâăcinat.

Serviţi pe felii de pâine prăjită, cu legume crude sau murate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.