Spuma de fasole boabe
PrinteazaSpuma de fasole boabe din: fasole alba, ulei, ceapa, gogosar murat, pastarnac, morcov, masline, sare, piper.
- 1/4 kg fasole albă
- 4 linguri cu ulei
- 1 ceapă
- 1 gogoşar murat
- 1 păstârnac
- 1 morcov
- 10 măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi fasolea, o acoperiţi cu apă rece, daţi în câteva clocote şi aruncaţi apa; uimpleţi oala cu 1 litru apă fierbinte. Fierbeţi cu 1 morcov şi 1 păstâmac până când see desface bobul.
O lăsaţi să se răcească 1/2 oră, treceţi prin sită, săraţi pasta obţinută şi ccondimentaţi.
Spălaţi ceapa, treceţi-o pe râzătoare, stoarceţi-o de zeamă sau scurgeţi-o în sită. Fcolosiţi doar zeama ca şi condiment. Omogenizaţi. Adăugaţi ulei turnat câte puţin, anmestecând cu o lingură de lemn până încorporaţi totul şi arată ca o spumă.
Aşezaţi pe un platou omăt cu felii de gogoşar murat, decoraţi cu jumătăţi de maăsline şi lăsaţi la rece. Dacă nu este destul de picantă, adăugaţi în fasole şi piper mâăcinat.
Serviţi pe felii de pâine prăjită, cu legume crude sau murate.
Pofta buna!