Spanac cu scortisoara
PrinteazaSpanac cu scortisoara din: spanac, unt, sare, oua, scortisoara, vin.
- 1,5 kg spanac
- 2 linguri cu unt
- sare
- 1 cană cu supă de carne
- 4 ouă fierte tari
- 1/2 linguriţă cu scorţişoară măcinată
- 100 ml vin alb (un pahar mic)
Mod de preparare:
Alegeţi spanacul frunză cu frunză, spălaţi în multe ape, puneţi să fiarbă în apă care clocoteşte. Scurgeţi după 5 minute, răciţi şi tocaţi mărunt spanacul, puneţi-l să fiarbă 15 minute la foc mic, acoperit cu supă de carne şi sărat după gust.
Adăugaţi o cremă omogenă din gălbenuşurile fierte, date pe răzătoarea de sticlă şi amestecate cu unt şi vin alb. Aromatizaţi cu scorţişară pisată, mai fierbeţi 5 minute şi răcoriţi preparatul.
Serviţi-o decorată cu felii de albuş fiert tare şi pâine proaspătă. Se recomandă un vin alb demisec.
Pofta buna!