Spanac cu scortisoara

Printeaza

Spanac cu scortisoara din: spanac, unt, sare, oua, scortisoara, vin.

Ingrediente:Spanac cu scortisoara

  • 1,5 kg spanac
  • 2 linguri cu unt
  • sare
  • 1 cană cu supă de carne
  • 4 ouă fierte tari
  • 1/2 linguriţă cu scorţişoară măcinată
  • 100 ml vin alb (un pahar mic)

 

Mod de preparare:

Alegeţi spanacul frunză cu frunză, spălaţi în multe ape, puneţi să fiarbă în apă care clocoteşte. Scurgeţi după 5 minute, răciţi şi tocaţi mărunt spanacul, puneţi-l să fiarbă 15 minute la foc mic, acoperit cu supă de carne şi sărat după gust.

Adăugaţi o cremă omogenă din gălbenuşurile fierte, date pe răzătoarea de sticlă şi amestecate cu unt şi vin alb. Aromatizaţi cu scorţişară pisată, mai fierbeţi 5 minute şi răcoriţi preparatul.

Serviţi-o decorată cu felii de albuş fiert tare şi pâine proaspătă. Se recomandă un vin alb demisec.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.