Budinca dulce de paine
PrinteazaBudinca dulce de paine din: lapte, oua, franzela, stafide, zahar, rom, unt.
- 500 ml lapte
- 1 franzelă
- 3 ouă
- 100 g stafide
- 100 g zahăr tos
- 1 lingură cu rom
- 2 pliculeţe de zahăr vanilinat
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Tăiaţi franzela felii, aşezaţi-le în straturi într-un castron şi turnaţi deasupra laptele clocotit în care aţi dizolvat zahărul tos şi aţi pus zahărul vanilinat.
Lăsaţi câteva minute, sfărâmaţi cu o furculiţă, adăugaţi ouăle şi stafidele spălate, care au stat puţin în rom. Omogenizaţi.
Ungeţi cu unt o formă mai mare, turnaţi amestecul, coaceţi la foc potrivit 30 minute până se rumeneşte. Serviţi tăiată felii groase, pudrate cu zahăr farin, cât este călduţă.
Pofta buna!