Tort cu prune si branza de vaci

Printeaza

 

O reteta de tort cu prune, branza de vaci, zahar, portocala, piscoturi de sampanie, oua, scortisoara si frisca.

Ingrediente:  Tort cu prune si branza de vaci

  • 1/2 kg prune
  • 200 g + 4 linguri zahăr
  • 2 portocale
  • 1/4 kg brânză de vaci
  • 250 g pişcoturi de şampanie
  • 4 linguri făină
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 4 ouă
  • bicarbonat
  • scorţişoară
  • 200 g frişcă
  • 10 prune pentru decor

 

Mod de preparare:

Trebuie să faci un compot pentru care speli prunele, le scoţi sâmburii şi le pui la fiert cu 200 g zahăr şi zeama de portocale. La final, presari scorţişoara şi torni compotul într-o tavă de tort unsă cu unt.

Aşezi apoi peste el pişcoturile rupte bucăţi într-un strat gros. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi gălbenuşurile pe rând, cele 4 linguri de zahăr, făina şi brânza de vaci. Torni compoziţia peste pişcoturi şi dai tortul la cuptor pentru 40-45 de minute.

După ce s-a copt şi s-a răcit, îl desfaci din formă, îl îmbraci cu frişcă şi-l decorezi cu sferturi de prune şi scorţişoară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.