Tort cu prune si branza de vaci
Printeaza
O reteta de tort cu prune, branza de vaci, zahar, portocala, piscoturi de sampanie, oua, scortisoara si frisca.
Ingrediente:
- 1/2 kg prune
- 200 g + 4 linguri zahăr
- 2 portocale
- 1/4 kg brânză de vaci
- 250 g pişcoturi de şampanie
- 4 linguri făină
- 2-3 linguri zahăr pudră
- 4 ouă
- bicarbonat
- scorţişoară
- 200 g frişcă
- 10 prune pentru decor
Mod de preparare:
Trebuie să faci un compot pentru care speli prunele, le scoţi sâmburii şi le pui la fiert cu 200 g zahăr şi zeama de portocale. La final, presari scorţişoara şi torni compotul într-o tavă de tort unsă cu unt.
Aşezi apoi peste el pişcoturile rupte bucăţi într-un strat gros. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi gălbenuşurile pe rând, cele 4 linguri de zahăr, făina şi brânza de vaci. Torni compoziţia peste pişcoturi şi dai tortul la cuptor pentru 40-45 de minute.
După ce s-a copt şi s-a răcit, îl desfaci din formă, îl îmbraci cu frişcă şi-l decorezi cu sferturi de prune şi scorţişoară.
Pofta buna!