Tarta cu mere si pere

Printeaza

O reteta de tarta cu mere, pere, faina, zahar, unt, ou, miere, lapte, lapte si lamaie.

Tarta cu mere si pere

Ingrediente:

  • 450 g făină
  • 2 mere
  • 2 pere
  • 100 g zahăr cristale
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri miere
  • 1 lingură lapte
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Din făină, ou, zahărul cristale şi 180 g unt, frămânţi un aluat elastic, pe care-l înfăşori într-o folie de plastic şi-l dai la rece.

Cureţi merele şi perele de coajă şi cotoare, le tai felii şi le stropeşti cu 1 lingură de zeamă de lămâie.

Fierbi la foc mic laptele cu untul rămas şi cu mierea, laşi să dea în câteva clocote şi dai deoparte.

Intinzi 3/4 din aluat într-o formă de tartă, îl înţepi cu furculiţa, presari pesmetul şi aşezi feliile de mere şi pere.

Peste fructe, pui cu lingura din amestecul de lapte.

Intinzi aluatul rămas într-o foaie, îl tai fâşii de 1 cm lăţime pe care le aşezi peste tartă ca un grilaj.

Dai tarta la cuptor pentru 30 de minute.

Coaptă, o scoţi din cuptor şi îi pui o glazură rece, pe care o faci din zeama de lămâie amestecată cu zahărul pudră.

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Tarta cu mascarpone si afine

Tarta cu mascarpone si afine

Tarta cu mascarpone si afine din: oua, zahar, nuci, amidon, mascarpone, smantana, afine. Ingrediente: 5 albuşuri 200 g zahăr 200 g nuci măcinate 1 lingură amidon 1 praf de sare 1 cutie mascarpone 100 ml smântână pentru frişcă 2 linguri zahăr pudră 500 g afine   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă tare cu […]

Tarta cu telemea de capra

Tarta cu telemea de capra

Tarta cu telemea de capra din: faina, unt, mazare, oua, smantana, ceapa, branza de capra, sare, rosie. Ingrediente: Pentru aluat: 280 g făină 140 g unt Pentru umplutura: 300 g mazăre fiartă 2 ouă 150 g smântână 2 cepe 200 g brânză de capră sare 1 roşie   Mod de preparare: Combini făina cu untul […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.