Tarta cu mascarpone si afine din: oua, zahar, nuci, amidon, mascarpone, smantana, afine. Ingrediente: 5 albuşuri 200 g zahăr 200 g nuci măcinate 1 lingură amidon 1 praf de sare 1 cutie mascarpone 100 ml smântână pentru frişcă 2 linguri zahăr pudră 500 g afine Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă tare cu […]
Tarta cu mere si pere
PrinteazaO reteta de tarta cu mere, pere, faina, zahar, unt, ou, miere, lapte, lapte si lamaie.
Ingrediente:
- 450 g făină
- 2 mere
- 2 pere
- 100 g zahăr cristale
- 200 g unt
- 1 ou
- 2 linguri miere
- 1 lingură lapte
- 2 linguri pesmet
- 4 linguri zahăr pudră
- 3 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Din făină, ou, zahărul cristale şi 180 g unt, frămânţi un aluat elastic, pe care-l înfăşori într-o folie de plastic şi-l dai la rece.
Cureţi merele şi perele de coajă şi cotoare, le tai felii şi le stropeşti cu 1 lingură de zeamă de lămâie.
Fierbi la foc mic laptele cu untul rămas şi cu mierea, laşi să dea în câteva clocote şi dai deoparte.
Intinzi 3/4 din aluat într-o formă de tartă, îl înţepi cu furculiţa, presari pesmetul şi aşezi feliile de mere şi pere.
Peste fructe, pui cu lingura din amestecul de lapte.
Intinzi aluatul rămas într-o foaie, îl tai fâşii de 1 cm lăţime pe care le aşezi peste tartă ca un grilaj.
Dai tarta la cuptor pentru 30 de minute.
Coaptă, o scoţi din cuptor şi îi pui o glazură rece, pe care o faci din zeama de lămâie amestecată cu zahărul pudră.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tarta cu telemea de capra
Tarta cu telemea de capra din: faina, unt, mazare, oua, smantana, ceapa, branza de capra, sare, rosie. Ingrediente: Pentru aluat: 280 g făină 140 g unt Pentru umplutura: 300 g mazăre fiartă 2 ouă 150 g smântână 2 cepe 200 g brânză de capră sare 1 roşie Mod de preparare: Combini făina cu untul […]
Pofta buna!