Paste fainoase cu sunca si telina

Printeaza

Paste fainoase cu sunca si telina din: paste, sunca de Praga, telina, jambon, sare, piper, unt, rosii.

Ingrediente:

  • 300 g paste făinoase sub formă de fundiţe
  • 200 g şuncă de Praga
  • 1 ţelină mijlocie
  • 200 g jambon
  • busuioc tocat
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 lingură cu unt
  • 4-6 roşii mijlocii

 

Mod de preparare:

Paste fainoase cu sunca si telina: Puneţi să fiarbă în apă care clocoteşte pastele făinoase. Fierbeţi la foc mic 1/4 oră, iacoperiţi vasul, stingeţi focul.

Curăţaţi ţelină, tăiaţi-o beţişoare subţiri, căliţi-o până se înmoaie în unt. Scoateţi ţelină în farfurie şi puneţi în tigaia cu restul de unt roşiile decojite, tăiate felii subţiri.

Lăsati să se călească 4-5 min cu sare şi piper, trageţi vasul de pe foc. Tăiaţi felii subţiri şunca de Praga şi jambonul, rumeniţi-le în tigaie fără grăsime doar 3-4 min.. Stingeţi focul.

Spălaţi pastele în apă rece, lăsaţi să se scurgă, răstumaţi-le într-un castron sau pe platom adâncit. Faceţi un loc gol în mijloc, puneţi pe rând: ţelină, carnea, roşiile, Săraţi şi piperaţi uşor. Decoraţi cu busuioc tocat fin.

Serviţi lângă vin alb.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.