Paste fainoase cu sunca si telina
PrinteazaPaste fainoase cu sunca si telina din: paste, sunca de Praga, telina, jambon, sare, piper, unt, rosii.
Ingrediente:
- 300 g paste făinoase sub formă de fundiţe
- 200 g şuncă de Praga
- 1 ţelină mijlocie
- 200 g jambon
- busuioc tocat
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură cu unt
- 4-6 roşii mijlocii
Mod de preparare:
Paste fainoase cu sunca si telina: Puneţi să fiarbă în apă care clocoteşte pastele făinoase. Fierbeţi la foc mic 1/4 oră, iacoperiţi vasul, stingeţi focul.
Curăţaţi ţelină, tăiaţi-o beţişoare subţiri, căliţi-o până se înmoaie în unt. Scoateţi ţelină în farfurie şi puneţi în tigaia cu restul de unt roşiile decojite, tăiate felii subţiri.
Lăsati să se călească 4-5 min cu sare şi piper, trageţi vasul de pe foc. Tăiaţi felii subţiri şunca de Praga şi jambonul, rumeniţi-le în tigaie fără grăsime doar 3-4 min.. Stingeţi focul.
Spălaţi pastele în apă rece, lăsaţi să se scurgă, răstumaţi-le într-un castron sau pe platom adâncit. Faceţi un loc gol în mijloc, puneţi pe rând: ţelină, carnea, roşiile, Săraţi şi piperaţi uşor. Decoraţi cu busuioc tocat fin.
Serviţi lângă vin alb.
Pofta buna!