Ciuperci cu smantana si patrunjel

Printeaza

Ciuperci cu smantana si patrunjel din: ciuperci, smantana sau iaurt, ulei sau unt, lamaie, ceapa, patrunjel, sare.

Ingrediente:Ciuperci cu smantana si patrunjel

  • 500-600 g ciuperci proaspete
  • 1 cană cu smântână sau iaurt
  • 2 linguri cu ulei sau unt
  • 1/2 lămâie
  • 1 ceapă
  • pătrunjel tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile şi spălaţi în 2-3 ape. Separaţi codiţele şi aruncaţi partea care a stat în pământ, apoi spălaţi şi tocaţi mărunt partea rămasă.

Strângeţi tocătura într-o cratiţă,mai mare în care s-a pus ceapa să se înmoaie 4-5 min într-o lingură cu unt. Acoperiţi cratiţa, fierbeţi pe foc mic 1/4 oră. Tăiaţi ciupercile în sferturi, rumeniţi în unt 10 min, răsturnaţi în cratiţa cu tocătura de ceapă şi ciuperci. Săraţi şi fierbeţi încă 10 min..

Stingeţi focul, adăugaţi zeama de lămâie, amestecaţi uşor; adăugaţi smântână sau iaurtul şi decoraţi cu pătrunjel tocat.

Serviţi mâncarea cu pâine proaspătă sau cu mămăligă caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.