Ciuperci cu smantana si patrunjel
PrinteazaCiuperci cu smantana si patrunjel din: ciuperci, smantana sau iaurt, ulei sau unt, lamaie, ceapa, patrunjel, sare.
- 500-600 g ciuperci proaspete
- 1 cană cu smântână sau iaurt
- 2 linguri cu ulei sau unt
- 1/2 lămâie
- 1 ceapă
- pătrunjel tocat
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile şi spălaţi în 2-3 ape. Separaţi codiţele şi aruncaţi partea care a stat în pământ, apoi spălaţi şi tocaţi mărunt partea rămasă.
Strângeţi tocătura într-o cratiţă,mai mare în care s-a pus ceapa să se înmoaie 4-5 min într-o lingură cu unt. Acoperiţi cratiţa, fierbeţi pe foc mic 1/4 oră. Tăiaţi ciupercile în sferturi, rumeniţi în unt 10 min, răsturnaţi în cratiţa cu tocătura de ceapă şi ciuperci. Săraţi şi fierbeţi încă 10 min..
Stingeţi focul, adăugaţi zeama de lămâie, amestecaţi uşor; adăugaţi smântână sau iaurtul şi decoraţi cu pătrunjel tocat.
Serviţi mâncarea cu pâine proaspătă sau cu mămăligă caldă.
Pofta buna!