Somn rasol cu garnitura de morcovi si broccoli
PrinteazaSomn rasol cu garnitura de morcovi si broccoli din: peste, ceapa, vin, ulei, lamaie, zahar, morcovi, broccoli, otet, sare, piper, coriandru.
- 6-8 felii de peşte
- 1 ceapă
- 1 pahar cu vin
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 lămâie
- 1 lingură de zahăr
- 1/2 kg morcovi
- 1/2 kg brocoli
- 2 linguri cu oţet
- sare
- piper boabe
- comandru
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele: înlăturaţi coada şi capul, scoateţi aripioarele, goliţi-l şi tăiaţi-l felii.
Puneţi la fiert 2 l de apă într-o cratiţă cu gura largă unde aşezaţi feliile de peşte când apa se înfierbântă. Puneţi în apă: oţet, 1 lingură cu sare, 1 ceapă tăiată felii, 1 pahar cu vin, piper boabe şi boabe de coriandru sau 1-2 bucăţi de nucşoară.
Lăsaţi să fiarbă încet 20-25 min, stingeţi focul şi lăsaţi peştele să se răcească, apoi scoateţi pe farfuriile de servit.
Curăţaţi morcovii şi broccoli, spălaţi cu apă călduţă. Puneţi morcovii să fiarbă 20-25 min într-un vas emailat; puneţi broccoli în sită de inox, iar sita aşezaţi-o pe vasul în care fierb morcovii. Din zahăr, zeamă de lămâie şi ulei faceţi un sos. Aşezaţi lângă peşte morcpvii fierţi şi broccoli, stropiţi cu sos.
Serviţi cu pâine de casă şi vin alb.
Pofta buna!