Somn rasol cu garnitura de morcovi si broccoli

Printeaza

Somn rasol cu garnitura de morcovi si broccoli din: peste, ceapa, vin, ulei, lamaie, zahar, morcovi, broccoli, otet, sare, piper, coriandru.

Ingrediente:Somn rasol cu garnitura de morcovi si broccoli

  • 6-8 felii de peşte
  • 1 ceapă
  • 1 pahar cu vin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 lămâie
  • 1 lingură de zahăr
  • 1/2 kg morcovi
  • 1/2 kg brocoli
  • 2 linguri cu oţet
  • sare
  • piper boabe
  • comandru

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele: înlăturaţi coada şi capul, scoateţi aripioarele, goliţi-l şi tăiaţi-l felii.

Puneţi la fiert 2 l de apă într-o cratiţă cu gura largă unde aşezaţi feliile de peşte când apa se înfierbântă. Puneţi în apă: oţet, 1 lingură cu sare, 1 ceapă tăiată felii, 1 pahar cu vin, piper boabe şi boabe de coriandru sau 1-2 bucăţi de nucşoară.
Lăsaţi să fiarbă încet 20-25 min, stingeţi focul şi lăsaţi peştele să se răcească, apoi scoateţi pe farfuriile de servit.

Curăţaţi morcovii şi broccoli, spălaţi cu apă călduţă. Puneţi morcovii să fiarbă 20-25 min într-un vas emailat; puneţi broccoli în sită de inox, iar sita aşezaţi-o pe vasul în care fierb morcovii. Din zahăr, zeamă de lămâie şi ulei faceţi un sos. Aşezaţi lângă peşte morcpvii fierţi şi broccoli, stropiţi cu sos.

Serviţi cu pâine de casă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.